Dayaa's Blog


Biskut Batik
Tuesday, 10 December 2013 | 0 Comment |

Hello guys ! Apa khabar ? Sihat ? Ni biskut batik yang aku buat .. Nampak macam sedap kan ? haha :D Sebenarnya rasa biskut batik ni boleh lah tahan *puji diri sendiri pulak* haha :D ramai yang kaata biskut batik ni sedap . Alhamdulillah ramai yang beri komen yang positif pasal biskut ni tapi biskut ni keras . Taklah keras sangat . Kalau letak dekat peti sejuk lama2 nanti biskut batik tu keras .Tapi aku lebih suka sejuk2 . Resepi biskut ni daripada akak ipar aku yang asalnya dari Kedah .. Senang je nak buat biskut batik cara akak ipar aku ni . Bahan2 pun sikit je . Nak tahu bahan2 nya tak ? Bahan2 nya tak banyak just biskut marrie , susu pekat , milo and buttercup . Sikitkan bahannya ? Haha :D 

Sebenarnya , aku takda plan pun nak buat biskut batik untuk kawan kawan aku . Satu hari ni , Hisham cakap dia nak rasa biskut batik aku . Dia paksa aku buat . And as his friend , aku terpaksa lah buat . Lama jugak dia mintak tapi aku buat tak tahu jee .. Haha kesian dia :p Dua tiga hari sebelum buat biskut batik tu , aku tanya ramai orang , macam mana nak buat biskut batik yang rasanya lembut tapi ramai yang kata kalau buat memang automatik lembut .. Hmm .. Maybe bahan yang diorang guna lain kot .. Then , tiba tiba Echa cakap dia pun nak buat biskut batik tapi Echa punya resepi lain dengan aku punya resepi . Lepas semuanya siap , pagi pagi lagi Echa tanya aku 'Dayaa , bawak tak?" Err .. Punya lah excited Echa .. Haha :D 

Lepastu Hisham pulak tanya "Dayaa bawak tak biskut batik?" Then aku cakap aku tak bawak .. Haha .. Dia percaya .. Tak lama lepastu aku cakap yang aku bawak . Hm .. Time Echa and aku keluarkan  biskut batik sama sama kitorang pun makan . Aku rasa biskut batik Echa , Echa rasa biskut batik aku .. Tapi perbezaannya , Echa punya biskut batik lembut sangat tapi aku punya..errr..keras -_- Aku bagi kawan kawan aku rasa then masing masing ambil , tinggal dua jee . Tu pun nak bagi Hisham tapi dia tak dapat nak makan . Belum sempat ambil , Adzrul and Zul dah ambil .. Hm .. Kesian dia . Dia pun satu bukannya nak ambil cepat cepat .. Err geram aku . Terpaksa buat sekali lagi :3 

Kali kedua aku buat , bagi aku rasanya kurang daripada mula mula yang aku buat . Akhirnya , dia dapat juga rasa biskut batik aku yang keras macam batu tu . Haha :D Tapi !!! Dia suruh aku buat lagi sekali sebagai present hari ulang tahun dia . Err siap suruh aku letak reben pulak tu .. Birthday dia dah lepas dah 1 December . Aku tak dapat jumpa dia , so dia suruh bawak time ambil result PMR 23 December . Insyaallah aku akan buatkan biskut batik untuk kau tapi aku tak janji yaa :)


Thanks for reading :)


Friendship ! #Buddyz
Tuesday, 5 November 2013 | 0 Comment |

Holla ! Nak beritahu ni semua kawan aku . ZUL , ZANNA , ZANIE , TEHA , IQA , FARZANA , ECA , AIZA , FIZA , FATIN , ADZRUL , ZANARIZAH . Diorang semuanya baik baik . Try cari mana aku ? Ketinggian aku macam mana ? Kecomelan aku macam mana ? Okey , jangan confuse sebab bestiee aku lebih kurang sama rupa dengan aku . So jangan tersalah cari ! Good luck to find it ! See ! Ada yang pakai baju sekolah , ada yang pakai baju sukan ! Naasib baik takda yang tak pakai baju :D Haha , okey gurau je . Mereka semua awesome kan ? Walaupun ada poyos poyos sikit tapi tetap awesome ! Ada yang tinggi , ada yang rendah . Ini lah kami semua ! 

Okey ! Act tak semua kawan aku ada dekat dalam gamabr ni . Ramai yang takda . Tapi 2 orang yang tak join . Miera and Hisham . Aku tak tahu kenapa Miera tak join sekali . Sebab Hisham tak join sekali sebab dia lah yang snap pict ni . Cantikkan dia snap ? Yang edit pulak Si Eca . Dia memnag pakar dalam edit mengedit gambar ni . Hm , tapi memang sayang sangat Miera and Hisham tak join sekali . Hm , tapi aku dah takda dah gambar dengan diorang laggi . Ni yang pertama dan terakhir . Sebab tahun depan Hisham pindah . Dia tak bagitahu yang dia nak pindah mana . Tapi ada yang kata dia nak pindah MRSM .  sedih sebenarnya dengar dia nak pindah . Hm , maybe it's best for him :')







Thanks for reading :)


Lukisan
| 0 Comment |

Dah berbulan bulan aku tak update blog . Sebab busy , sebab malas pun ada , nampak sangat yang aku ni malas :3 Apa tujuan aku post gambar yang dekat atas ni ? Okey , sebab aku terjumpa balik gambar yang Si Akmal ni lukis masa form 1 dulu . Serious Akmal memang suka melukis . Kadang kadang aku terkejut gak tengok lukisan dia memang cantik . Aku sendiri pon tak tahu nak melukis apa yang dia lukis . Tangan dia tangan seni . Haha tak sangka dalam lukisan dia aku yang paling comel , acewahhhh . 

Okey ! Cerita pasal lukis lukis ni aku memang tak pro . Act masa form 1 dulu , aku dapat cikgu seni yang tak berapa nak seni sangat . Setiap kali dia masuk kelas dia akan bawa laptop kesayangan dia tu . Dia tak ajar pon , masa awal tahun jee dia ajar . Lepas tu dah tak dah . Haha . Aku bersyukur sangat sebab dapat cikgu macam tu , haha tak payah buat kerja . Time kelas dia semua buat kerja masing masing . Untung sangat sangat :D

Dalam gambar dekat atas ni ada Masyitah , aku , Salwah and Ika . Diantara kitorang ni , yang paling pandai lukis Ika . Lukisan dia semua cantik cantik . Dia selalu je dapat idea nak lukis . Macam macam dia lukis . Dia lukis teramat sangat lah cantik , alaaa lagipon dia kreatif , dia ada idea nak lukis . Aku nak sangat pandai melukis tapi aku tak tahu . Okey , tak semestinya orang yang tak pandai melukis tu bodoh . Kan boleh belajar melukis . Tapi ? Hm . Cuma aku je yang malas nak mulakan dulu . Malas nak belajar lukis lukis ni . Kalau aku salah lukis aku mulalah fade up . So tak perlulah belajar melukis kalau malas . NAK SERIBU DAYA TAKNAK SERIBU DALIH ! Ingat tu ! 


Thanks for reading :)


eca
Tuesday, 24 April 2012 | 0 Comment |

ni kwan skelas aq , nme die NUR HANISAH BINTI SAHARANI , aq pnggil die eca . die ni cntek orgnyer , baik , die ni suke buat klakr dlm klas , thun lps aq x satu klas dngn die , thun ni aq stu kals dgn die . badan unit uniform die sme dngn aq kadet polis , ermm itu jer lh yg aq dpt ceritakn psl eca ni ~


Thanks for reading :)


suzanna
| 0 Comment |

nme pnuh die SUZANNA SANARIYA BINTI ZAKARIA . die ni kwan sekelas aq n kwan baik aq , dlm klas die duduk sbelah aq . die ni baik sngt , die cntek n rmai peminat . tinggi die ni sikit jerk drpd aq , ermm bile lh boleh aq tinngi melebihi die . kadang2 die ni suke buat klakr kt kls . bru2 ni aq ade bgi plan rumah aq kt die , hope raye nnti die dtg umah aq ~


Thanks for reading :)


aku suka dia ♥♥♥
Thursday, 12 April 2012 | 0 Comment |
Aku lihat dia di sana 
Aku ingin mendekatinya
Aku cuba menghampirinya
Lalu aku menyapa dia

Dia pun membuka bicara
Dan aku mulai mengenalnya
Kita mulai bermain mata
Mula timbul rasa bahagia

Bila dia, mendekati diriku,
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Kekadang hati ku bertanya
Adakah dia dah berpunya
Kerana diriku berasa
Aku jatuh hati padanya

Aku ingin memilikinya
Aku ingin menjaga dia
Aku ingin mencinta dia
Aku ingin hidup dengannya

Mungkinkah aku, kan berjumpa dengannya
Untuk meluahkan rasa
Mungkinkah aku, kan berdiam diri saja
Menunggu cinta darinya

Ku terima satu nota..darimu..
Yang tertulis ‘Aku suka kamu’

Akhirnya kini, ku kan mampu ceria
Diriku sangat gembira
Akhirnya kini, aku mulai bahagia,
Menerima cinta darinya.. Aku suka dia…♥♥♥♥♥♥♥♥♥



Thanks for reading :)


infinite member name
Saturday, 11 February 2012 | 0 Comment |

kim sunggyu (leader , main vocalist)


jang dongwoo (main dancer , maain rapper , vocalist )


nam woohyun (main vocalist)


lee howon (hoya) (main rapper , main dancer , vocalist )


lee sungyeol (sub vocalist)


l (kim myungsoo) (vocalist , visual)


lee sungjong (sub vocalist , maknae)


- INFINITE -


Thanks for reading :)




Older Post